12 Nisan 2016 Salı

Pizza Poğaça


ODTÜ'de yurtta kalıyordum öğrenciyken. Yurt kantininde sabah sıcak poğaça, börek vb. çıkardı. Benim favorim pizza poğaçaydı. Sabah denk geldim geldim, yoksa 10-15 dakika içerisinde biterdi. Çayla beraber, bayılırdım sıcak sıcak yemeye. 

Hala çok seviyorum pizza poğaçayı ama satan bir yer bulamadım şu ana  kadar, iş yerimin ya da evimizin yakınlarında. Açıkçası çok da güvenemiyorum içerisine konan malzemelere. 

Ben de kendim denedim evde yapmayı, çok da güzel oldu. Bizim oraların deyimiyle "nefsim körlendi" :)

Pizza poğaçayı yaparken kullandığım hamuru, Nefis Yemek Tarifleri isimli Youtube kanalının  Peynirli Domatesli ve Biberli Poğaça tarifini esas alarak hazırladım.

Öncelikle Malzemeler:
Hamuru için,
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 5 su bardağı un
1 paket instant kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için,
- 2 yumurta sarısı 
- Sucuk
- Sosis
- Tulum Peyniri
- Zeytin
- Domates
- Kaşar Peyniri

Püf Noktaları ile Tarif: 

Poğaça hamurunu hazırlamak için öncelikle, hamur malzemelerinin tamamını güzelce yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz yoğurma işleminin sonucunda. Sonra hamuru 1 saat kadar dinlendirin, o pofidik bir hale gelsin, mayalansın.

Hamuru bekletirken, evinizde hangi malzemeler varsa minik minik doğrayın ve pizza harcını hazırlayın. Benim kullandığım malzemeleri kullanacaksanız; sucuğu, sosisi, zeytini ve domatesi minik minik doğrayın, tulum peynirini elinizle ufalayın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını çırpın. Son olarak da kaşar peynirini yine ayrı bir kaba rendeleyin.

Hamurunuz mayalandıktan sonra, tenis topu büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, hamurları elinizle bastırarak tatlı tabağı büyüklüğüne getirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve pizza malzemelerini üzerine yerleştirin.

200 derecede önden ısıtılmış fırında pizza poğaçalarınızı yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra, pizza poğaçaların üzerine kaşar peyniri rendesi koyun ve 3 dakika daha fırınlayın. 

Mümkünse, çayınız hazır olsun; sıcak sıcak yiyin :) Afiyet, şeker, bal olsun.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder