13 Mart 2016 Pazar

Uçan Turna Kuşu

Yıllar yıllar önce ODTÜ'de Türk Japon İletişim Topluluğuna üyeydim. Orada 2 yıl kadar Origami hocalığı yaptım. Salı akşamları 5:40'ta Origami derslerimiz olurdu. Kağıt katlamak için gelenlerle sınıf dolar, taşardı :) Umarım, o derslere katılan birileri ara sıra yine kağıt katlıyordur ve katladıkları kağıda baktıklarında yüzlerinde minik de olsa bir gülümseme oluşuyordur :)


Dersler esnasında, geleneksel bir şekilde ilk önce turna kuşunu öğretirdik. Buraya tıklayarak detaylı bir şekilde okuyabileceğiniz, "Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu" ismi ile anılan acıklı bir hikaye var. Bu hikayeyi turna kuşunu katlarken mutlaka anlatırdık ve Sadako'yu saygıyla anardık. Bu mecrada da Sadako'yu anmak isterim. Belki de şu an huzurla katladığı kuşları uçuruyordur.

"Uçan Turna Kuşu" katlamak isteyenler için hazırladığım videoyu aşağıda bulabilirsiniz. 5-6 dakikanızı ayırıp siz de bir uçan turna kuşu katlayabilirsiniz. Katladığınız kağıt parçasının, kanatlarını çırpan bir kuşa dönüştüğünü gördüğünüzde yüzünüzde bir gülümse oluşacağına eminim.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder